LIVE

Temat: Ból brzucha
badanie ginekologiczne. Obydwa Usg wyszly prawidlowo. Ginekolog wykluczyl stan zapalny przydatków. Ponadto mialam robiona Morfologie krwi: Wszystko w normie poza ponizszymi wskaznikami : MXD 14,9 norma miesci sie w przedziale 5-12 NEUT 49,7 norma miesci sie w przedziale 50-70 MCH 27,3 norma miesci sie w przedziale 28-34 MCHC 31,5 norma miesci sie w przedziale 32-37 W poprzednim Badaniu które bylo wykonane w szpitalu tylko MPV nie miescilo sie w normie (7,4-10,4 ) i wynosilo 11,4 Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz.
Źródło: topranking.pl/1849/89,bol,brzucha.php



Temat: interpretacja wyników - prośba
Chodzi o wyniki badania krwi mojej 13-letniej córki. Wizyta lekarska dopiero w przyszłym tygodniu a mnie niepokoi rozmaz: LYM 53% (powyżej normy) MXD 10,3% (powyżej normy) NEUT 36,6% (poniżej normy) Pozostałe wyniki morfologii w normie. Jeżeli ktoś mógłby mi wyjaśnić co oznaczają te wartości to będę wdzięczna.
Źródło: topranking.pl/1849/interpretacja,wynikow,prosba.php


Temat: interpretacja wyników - prośba
  renik napisał(a): Chodzi o wyniki badania krwi mojej 13-letniej córki. Wizyta lekarska dopiero w przyszłym tygodniu a mnie niepokoi rozmaz: LYM 53% (powyżej normy) MXD 10,3% (powyżej normy) NEUT 36,6% (poniżej normy) Pozostałe wyniki morfologii w normie. Jeżeli ktoś mógłby mi wyjaśnić co oznaczają te wartości to będę wdzięczna. Powtarzam za Piotrem         WYNIKI DO INTERPRETACJI PODAJE SIE...
Źródło: topranking.pl/1849/interpretacja,wynikow,prosba.php


Temat: morfologia
Witam, mam pytanie odnosnie wynikow morfologii krwi wszystkie wyniki sa ok (tzn mieszcza sie w normie, ktora mam napisana na wynikach) poza tymi: MXD-za duzo, NEUTR-za mało, PDW-za mało, MPV-za mało,...
Źródło: topranking.pl/1851/morfologia.php


Temat: zażywanie żelaza
zażywanie żelaza Pani Doktor, jestem w 10 tyg. (wg USG) i mam następujące wyniki morfologii: WBC 7,9 RBC 3,6 HBG 11,0 HCT 32,0 MCV 87,4 MCH 30,1 MCHC 34,4 PLT 156 LYMPH% 22,0 MXD% 4,5 NEUTR% 73,5 LYMPH# 1,70 MXD# 0,40 NEUTR# 5,80 RDW-CV 11,70 PDW 9,6 MPV 7,90 P-LCR 13,00. Mój ginekolog przepisał mi zażywanie 2 tabletek żelaza rano na czczo ... słabe wyniki jeszcze się pogorszą. Proszę mi powiedzieć czy takie dawki żelaza nie są zbyt duże i czy nie zaszkodzą dziecku? Oraz jakie są ewentualne zagrożenia rozwodnienia krwi w dalszych tygodniach jeśli moja morfologia się nie poprawi? Może jeszcze napiszę, że takie wyniki morfologii krwi mam od kilku lat i zawsze mi powtarzano, iż nie odbiegają znacząco od normy oraz że u...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,548,23067042,23067042,zazywanie_zelaza.html


Temat: Krwawienie
W tym czasie, w tym miesiącu przeszłam zapalenie piersi. Miałam robione badania tydzień i dwa tygodnie po porodzie także USG dwa razy. Nie wykryto żadnych nieprawidłowośći. Wczoraj robiłam morfologię krwi i CRP oraz BHCH. Wyniki: CRP - 2,1mg/l normy do 6 BHCG - poniżej 0,100 mI/ml WBC (krwinki białe) - 10,5 normy 4 - 10 limfocyty - 36,1 normy 20 - 45 Mxd. (pozostałe) - 11,8 normy 3 - 20 Neutrofile - 52,1 normy 40 - 70 RBC (krwinki czerwone) - 5,19 normy 4,2 - 5,4 Hemoglobina - 15 normy 12 - 16 Hematokryt - 46,9 normy 37 -47 MCV - 90,4 normy 81 - 95 MCH - 28,9 normy 27 - 33 MCHC - 32 normy 32 - 36 RDW - CV - 13,3 normy 11 - 16 Płytki krwi - 255 normy 140 - 400 MPV - 10,7 normy 9 - 13 Co można teraz powiedzieć,niby nic tu nie wychodzi złego wszystko w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,548,85670565,85670565,Krwawienie.html


Temat: Komórki plazmatyczne w rozmazie krwi???
Komórki plazmatyczne w rozmazie krwi??? Witam! Moja córka 3,5 roku dużo przez ostatnie miesiące chorowała. Ostatnio na przełomie lutego i marca opuściła szpital po leczeniu zapalenia płuc, gardła, migdałów i uszu jednocześnie. Właśnie odebrałam wyniki jej morfologii i bardzo się denerwuję. Proszę o pomoc w interpretacji: WBC 6,1 10^3/ul LYMPH 60,6% - norma do 60,0 (3,7 10^3/ul) MXD 13,5% - norma do...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94163416,94163416,Komorki_plazmatyczne_w_rozmazie_krwi_.html


Temat: Morfologia - wyniki
Morfologia - wyniki Witam Bardzo proszę o interpretację wyniku morfologii z rozmazem ręcznym. Dziecko 4,5-letnie, waga 18 kg. WBC 5 tys/ul RBC 4,21 mln/ul HGB 11 g/dl HCT 32,4% MCV 77 fl MCH 26,1 pg MCHC 33,9 g/dl płytki krwi 237 tys/ul LYMPH 39,4% MXD 10,4% NEUT 50,2% LYMPH 2 tys/ul MXD 0,5 tys/ul NEUT 2,5 tys/ul RDW-SD 39,5 fl RDW-CV 13,6% PDW 15,5 fl MPV 9 fl rozmaz: pałeczkowate 2% segmentowane 57% kwasochłonne 2% zasadochłonne 1% limfocyty 28% komórki monocytoidalne 10 Normy, które dostałam wraz z wydrukiem są dla dorosłych, dlatego bardzo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101981615,101981615,Morfologia_wyniki.html


Temat: Morfologia
Morfologia Proszę o interpretację wyników dziecka 5,5 miesiaca WBC 4,8 norma 4-10 MXD% 19,2%(0,9) norma 0,0-24 LYM% 59,7%(2,9) norma 45-65 NEU% 21,1%(1,0) norma 30-50 !!!!! Erytrocyty 4,46 norma 3,8-5 Hemoglobina 11,4 norma 10,1-12,9 Hematokryt 34,1 norma 33-39 MCV 76,5 norma 80-94 !!!!! MCH 25,6 norma 27-34 !!!!!!!! MCHC 33,4 norma 31-37 płytki krwi 320 norma 140-440 MPV 9,0 norma 6-12 P-LCR 16,1...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,104965010,104965010,Morfologia.html


Temat: P. Doktor wyniki badań proszę o opinie
P. Doktor wyniki badań proszę o opinie Pojechałam z córką rano zrobic morfologie i rozmaz, cały czas się martwie tą dziwną infekcją no i dziś jej w buźce wyszła afta...nie wiem czy to po tym baktrimie czy coś innego, stan córki jest cały czas ok nie gorączkuje i zachowuje się normalnie. Widze ze wyniki odbiegaja od normy i nie wiem dlaczego zrobili ... 36,5% PLT 251 G/L PCT 0.173 % MCV 72,2 FL MCH 22,8 PG MCHC 31,5 RDW 15,5 % MPV 6,9 LYMPH% 70% MXD% 9,9 NEUTR% 19,6 LYMPH# 4,9/NL MXD# 0,60/NL NEUTR# 1,5 /NL ROZMAZ KRWI neurocyty z jądrem pałeczkowatym 1,00 % neurocyty z jądrem podzielonym 5,00% eozocyty 2,00% bazocyty 0,00 limfocyty 77% monocyty 15% CRP LATEKS + IGE 12KUL/L P. Doktor czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90452931,90452931,P_Doktor_wyniki_badan_prosze_o_opinie.html


Temat: wyniki badań-pyt.do p. dr
wyniki badań-pyt.do p. dr Proszę o interpretację wyników rozmazu krwi neutrofile segmentowane 27% eozynofile 8% bazofile 1% limfocyty 59% monocyty 5% morfologia LYM 55.6% MXD% 15.4% NEU 29% NEUT# 1.5 OB po 1h 14 niektóre wyniki są poza zakresem normy co to może oznaczać?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,91854492,91854492,wyniki_badan_pyt_do_p_dr.html


Temat: proszę o interpretację wyniku morfologii dziecka
proszę o interpretację wyniku morfologii dziecka Wizytę u lekarza mamy dopiero w piątek, widzę, że niektóre składnieki nie mieszczą się w normie. Z góry dziękuję za odpowiedź: WBC-5,8 (4-10) RBC-5,06(4,5-5,9) HGB-14,2(14-18) HCT-39,5(41-53) MCV-78,1(80-99) MCH-28,1(28-34) MCHC-35,9(32-36) PLT-302(140-440) LYMPH%-57,8(20-45) MXD%-8,1(3-10) NEUT%-34,1(45-70) LYMPH#-3,4(1,5-3,5) MXD#-0,4(0,2-1,0) NEUT#-2,0(2,5-5,0) OB-11 (norma max. 8) Rozmaz krwi obwodowej: Neutrofile segmen.-30 (45-70) Eozynofile-1 (2-4) Monocyty-2 (2-8) Limfocyty-67 (25-40) Czy te wyniki wskazują...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,68811610,68811610,prosze_o_interpretacje_wyniku_morfologii_dziecka.html


Temat: rozmaz krwi
rozmaz krwi Witam proszę o interpretację wyników morfologii i rozmazu krwi. Mój synek ma rok, jest zdrowy, ma apetyt, ładnie przybiera. Badanie robiłam profilaktycznie. WBC 7,6 RBC 4,57 HGB 12,1 HCT 34,6 MCV 75,7 (norma 76-91) PLT 263 LYMP% 73,7 (norma 25-50) MXD% 0,0 NEUT% 0,0 (norma 25-60) LYMP 5,6 MXD 0,0 NEUT 0,0 MCH 26,5 RDW-SD 30,7 (norma 31-54) PDW 10,3...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,89986952,89986952,rozmaz_krwi.html


Temat: tężyczka?
LIMFOCYTY 9,2#[-] NEUTROCYTY 2,6 [-] MXD 0,6 [-] RBC 3,97 mln/uL [3.7-3.3]N hemoglobina 11,6g/dL [10.7-13.1]N ; hematokryt 34% [32-41]N MCV 85 fL [80-100] MCH 29,2 pg [28-34]N MCHC 34,1g/dL [32-37]N RDW CV 12% [11,5-16]N ; płytki krwi 408tys/uL [150-400] H PDW 11,4 fL[-]; MPV9,3fL[-] PLCR 20,5 [-] MOCZ BADANIE OGOLNE SG 1.003 [1,015-1,030]L; białko nie wykryto bilirubina nie wykryto; leukocyty nie wykryto; glukoza nie wykryto; NIT nie wykryto; ASC NIE WYKRYTO; ph 7; UBG w normie; kolor słomkowy; klarownosc przezroczysty; osad moczu bez zmian; ALP 746U/L [-644]H W lipcu mamy konsultacje w poradni...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80213733,80213733,tezyczka_.html


Temat: boli.
usg nerek w porzadku, nadnercza niepowiekszone. morfologia krwi ok, jednak wskazniki czerwonokrwinkowe sa na dolnej granicy normy... oprocz tego nieznacznie obnizone PDW i podwyzszone MXD% w rozmazie aut. dodam, ze LDL jest dosc znacznie ponizej normy - 79 mg/dL... wczoraj robiono mi badanie dna oka, okulista stwierdzil, ze nie ma wyraznych cech nadcisnienia, angiopatia 0/1. nadmienie, iz normalnie mam niskie cisnienie -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,42402648,42402648,boli_.html


Temat: morfologia krwi.
morfologia krwi. Odebrałam wyniki morfologi krwi i jestem zaniepokojona ponieważ 3 pozycje nie miesciły się w normie jaka była zamiesczona obok otrzymanego wyniku. Sa one nastepujace: MXD-(ezo+mono+bazo) 13% norma 1-12 RDW-CV-...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,8850192,8850192,morfologia_krwi_.html


Temat: normy badań u wcześniaka
normy badań u wcześniaka Witam Wszystkich . Mam pytanko odnoście norm badań krwi. Nasza Beatka za dwa dni skończy 8 tyg (1 tydzień korygowanego). W trakcie miesięcznej hospitalizacji miała dwukrotnie przetaczaną krew z powodu niedokrwistości. Po wyjściu ze szpitala nie dostawała żadnego żelaza ekstra (ma Cebionmulti i D3 teraz). Dziś robiliśmy kontrolną morfologię, nie wiem tylko na ile normy u wcześniaków mogą się różnić. Hemeglobinę ma 10.2, Hematokryt 30.5, RBC - 3.44, RDW - 16.4 - to są te wyniki które są poza normami podanymi na wynikach, lub na granicy normy (hemoglobina na granicy). Poza tym mała ma wysoki MXD - 27 (norma do 7). Jutro ma być dokładny rozmaz. Jej lekarka będzie dopiero za tydzień. Czy trzeba na ten moment włączyć jej jakieś...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,74095085,74095085,normy_badan_u_wczesniaka.html


Temat: zastrzyki TFX???
wyniki: WBC krwinki biale 5,4 limfocyty 45,00 Mxd 15,8 Neutrocyty 39,2 Krwinki czerowne 4,67 HGB 14,00 HCT 41,90 MCV 89,7 MCH 30 RDW-CV 13,2 plytki krwi 217,00 PDW 13,1 MPV 10,80...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,47592737,47592737,zastrzyki_TFX_.html


Temat: Interpretacja wyniku badania krwi i moczu!
Interpretacja wyniku badania krwi i moczu! Witam, wczoraj zrobiłam badanie na krew i mocz. Zauważyłam odchylenia od normy i trochę się zmartwiłam. Bardzo proszę o interpretację moich wyników: MORFOLOGIA obniżone LYMPH 26,2 podwyższone MXD 8,2 podwyższone PDW 17,3 podwyższone MPV 13 podwyższone P-LCR 50,5% MOCZ barwa: słomkowa, lekko mętna odczyn kwaśny C.właściwy 1026 nabłonki płaskie: liczne krwinki białe: 5-10 wpw pasma śluzu:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,97957548,97957548,Interpretacja_wyniku_badania_krwi_i_moczu_.html


Temat: normy laboratoryjne-krew
normy laboratoryjne-krew Co oznacza mxd(w bialych) i jakie sa dopuszczalne normy? Gdzie moge znalezc interpretacje wynikow krwi? Mam taka strone, ale tam wszystkiego nie ma: badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,59293186,59293186,normy_laboratoryjne_krew.html


Temat: moje wyniki - czy mógłby zerknąć jakiś lekarz?/thx
moje wyniki - czy mógłby zerknąć jakiś lekarz?/thx Do lekarza idę z tym dopiero w przyszłym tygodniu, czy ktos z Was mógłby powiedzieć, co z tą moją morfologią? Parę rzeczy mam poza normą jakby i się przejmuję :( WBC (krwinki białe)- 4,3 G/l RBC (krwinki czerwone) - 3,48 T/l HGB (hemoglobina) - 11,5 g/dl HCT (hematokryt) - 33,0 % MCV (średnia objętość krwinki czerwonej) - 94,8 fl MCH (średnia zawartość hemoglobiny) - 33,0 pg PLT (płytki krwi) - 231 G/l MCHC (średnie stężenie hemoglobiny we krwi) - 34,8 g/dl LYMPH % (limfocyty) - 45,2 % MXD % (monocyty, bazocyty, eozynocyty) - 12,7 % NEUTR % (neutrocyty) - 42,1 % LYMPH# (limfocyty) - 1,90 /nl MXD# (monocyty, bazocyty, eozynocyty) - 0,50 /nl NEUTR# (neutrocyty) 1,90 /nl RDW-CV (wsk.anizocytozy krw.czerwonych) - 11,90 % PDW (wsk.anizocytozy płytek krwi) - 11,10 fl MPV (średnia objętość krwinki płytkowej) - 8,70 fl P-LCR (udział dużych płytek) - 19,00 % Rozmaz krwi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,29199351,29199351,moje_wyniki_czy_moglby_zerknac_jakis_lekarz_thx.html


Temat: mogę prosić o interpretację wyników morfologii?
mogę prosić o interpretację wyników morfologii? wszystko jest na dolnej granicy normy, więc dobrze chyba nie jest: leukocyty: 5 erytrocyty: 4,32 hemoglobina: 12.6 hematokryt: 36.3 MCV: 84 MCH: 29,2 MCHC 34,7 RDW-SD 37,3 PLT - płytki krwi: 226 tys/uL PDW: 11 MPV: 9.4 P-LCR: 21.3% LYMPH%: 36,2% MXD%: 10,1% NEUT%: 53.7% LYMPH wart. b.: 1.8 tys. /uL MXD wart. b.: 0,5 tys/uL...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,22895487,22895487,moge_prosic_o_interpretacje_wynikow_morfologii_.html


Temat: Krążenie
Krążenie Jestem młodą kobietą (20 lat). Chciałabym się upewnić, że wszystko w porządku ze mną. Wyniki morfologii krwi mam w normie oprócz kilku wyjątków: -białe krwinki 10,6 *10^9/l w tym mxd# 0,9 neut# 7,8 (lekko ponad normę) -czerwone krwinki 4,14 *10^12/l (troszkę za mało) -hematokryt 40,1% Reszta wyników badania krwi była prawidłowa. Ciśnienie mam raczej dobre, choć średnio wynosi 110/85. Czy to drugie nie jest za wysokie (rzadko, ale jednak dochodzi nawet do 90 paru)? I czy różnica międzi oboma nie jest zbyt niska? Czy oba parametry (morfologia i ciśnienie) i ich odstępstwa od normy można jakoś ze sobą wiązać? Czy jest się czym martić?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,23885405,23885405,Krazenie.html


Temat: Wynki badań. Kto sie na tym zna ?
Za wszennie wcisnęłam enter. Właśnie odebrałam wyniki badań i nie wiem co one znaczą. Jestem w 34 tygodniu cięży. Jeśli ktoś ma pojęcie o morfologii krwi to prosze napisać. Moje wyniki to WBC 12.2 (norma od 4 do 10) LYMPH 15 (norma od 20 do 50) MXD nie określone, napisane jest tylko Blad (norma od 2 do 10) NEUT nie okreslone, napisane jest tylko Blad (norma od 30 do 70) HCT 34,9 (norma od 35 do 48) MCHC 32,4 (norma od 33 do 37) Czy to wyniki są bardzo złe?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,40869292,40869292,Wynki_badan_Kto_sie_na_tym_zna_.html


Temat: prośba o interpretacje wyników - morfologia
prośba o interpretacje wyników - morfologia Witam. Mam prośbę o interpretację wyników krwi mojej córki - 3,5 miesiąca. Dwa miesiące temu byłam u lekarza i lekarka po badaniu krwi stwierdziła anemię. ... - 35.0 ~) MCH 27,6 pg (27.0 - 34.0~) LYM 64,4 % (17.0 - 48.0 H) MXD 17,7 % (6.0 - 10.0 H) NEUT 17,9 % (43.0 - 76.0 L) Płytki krwi 391 ul (140 - 350 H) LYM 3,5 ul (1.5 - 4.0 ~) MXD 1,0 ul (0.2 - 0.9 H) NEUT 0,9 ul (1.8 - 7.3 L) MCV 87,3 fl ... żelaza - wynik: 78,0 (60 - 120~) Wychodzi więc na to że żelazo jest w normie Nie wiem co o tym wszystkim sądzić Czy jest się czym niepokoić?? Czy na podstawie badania krwi można określić czego brak/co jest przyczyną anemii??
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,93616501,93616501,prosba_o_interpretacje_wynikow_morfologia.html


Temat: Badanie krwi i moczu - ktos mi to rozwiąże ?
CISCO napisał(a): Moze ktos sie odniesc do n/w wynikow i co oznaczaja: (no chyba ze ktos poda link gdzie poczytam sobie co oznaczaja te skróty i jakie sa normy dla faceta w wieku 33 lat) normy powinny byc podane na wyniku, moga byc pod nazwa wartosci referencyjne, a co do linkow - wystarczy jak w google wpiszesz "morfologia krwi", "badanie ogolne moczu" KREW: WBC:   6.7 Leukocyty = biale krwinki norma 4,0-10,8 tys./l RBC:   +5.67 erytrocyty= czerwone krwinki krwi norma do 4,7-6,1 mln./l HGB:   16.6 hemoglobina 12,5-18,0 g/dl HCT:   47.1 hematokryt norma do 42-52% MCV:   -83.1 średnia objętość erytrocytu 80-94 fl mowi glownie o niedoborach zelaza, wit.B12 czy kwasu foliowego MCH:   29.3 średnia zawartość hemoglobiny 27-31 pg MCHC:  35.2 średnie stężenie hemoglobiny 33-37 g/dl PLT:   189 plytki krwi= trombocyty 130-450 tys./l YMPH%: 35.8 limfocyty 1,0-4,5 tys./l MXD%:  10.1 jest to tzw mix komorkowy - glownie ujmowane sa w nim komorki ziarniste takie jak eozynofile i bazofile, w zaleznosci od laboratorium jest to kryterium do sporzadzania rozmazu krwi ogladanego pod mikroskopem (u mnie do 5.0%) NEUT%: 54.1 neutrocyty - granulocyty obojetnochlonne 1,8-7,7 tys./l YMPH:  2.4 MXD:   0.7 NEUT:  3.6 jak wyzej z tym ze nie wartosci procentowe a w danych jednostkach przeliczeniowych ogolnie sa to po prostu "frakcje" leukocytow RDW-SD: 34.9 ... do 1.0 jest niepodwyzszony czyli prawidlowo NIT: NEGATIVE nitranty - bakterie nitryfikujace BLO: NEGATIVE krew LEU: 3+ leukocyty badanie to powinno byc jeszcze uzupelnione badaniem osadu moczu tym bardziej ze leukocyty...
Źródło: topranking.pl/1850/badanie,krwi,i,moczu,ktos,mi,to,rozwiaze.php


Temat: zelazo
wszystkiego jest tylko jeden niepokjacy wynik i jest to wlasnie zelazo. Podana norma wynosi od 28 do 93, a Mala ma 177 ug/dL. Pojde z tym do lekarza, ale dopiero 15 ... 4 Biochemia zelazo     177 ug/dL     N:[28-93] Bialka IgE calkowite     32,6 ng/mL     N:[0-216] Serologia CRP il.     0,47mg/L     N:[0-5] Morfologia krwi ...    80,8fL    N::[76-90] MCH    27,5pg    N:[25-31] MCHC    34g/dL    N:[32-35] RDW-SD    35,1fL    N:[37-54] Plytki krwi PLT-plytki krwi    264tys/uL    N:[250-500] PDW    11,7fL    N:[11,5-54] MPV    10,3fL    N:[9-13] P-LCR    27,6%    N:[13-43] Rozmaz pomiar aut. (miala robiony wymaz z gardla i noska) LYMPH%    39,8%    N:[25-40] MXD%    3,4%    N:[1-12] NEUT%    56,8%    N:[50-70] LYMPH wart.b.    3,5tys.uL    N:[1,7-5,5] MXD wart.b.    0,3tys/uL    N:[0,1-1] Neut wart.b. 4,9tys/uL    N:[1,8-7,7] Badanie kału (robione po raz drugi z tym samym ...    nb Glukoza    nb Urobilinogen    norm Ciala ketonowe    15mg/dl Bilirubina     nb Erytrocyty    nb
Źródło: topranking.pl/1850/zelazo.php